woensdag 3 augustus 2011

236 schakels - 7.

Als je eenmaal over de drempel van de schaamte bent heen gestapt, is bedelen niet zo moeilijk vooral niet als je een schamel geklede vrouw bent met bloemen in je decolleté en hakjes die in de Moulin Rouge niet zouden misstaan, dat ondervond Kate al snel.

Het mutsje in haar hand raakte binnen mum van tijd uit model door de zwaarte van de muntstukken en regelmatig werden er briefjes van vijf en tien tussen de bloemen gestopt. Gelukkig maar dat Mark erop stond dat ze altijd een bh onder haar bovenkleding droeg. Het was de ideale spaarpot voor bankbiljetten.

Aan de man die haar vijftig euro gaf, schonk ze een van de geraniums. Hij kuste haar op haar hand en zij maakte een revérence om hem te danken. Ze overwoog haar dagbaan maar op te geven want dit verdiende sneller en hoefde bovendien niet aangegeven te worden bij de belastingdienst.

Ze moest hardop lachen om het idee en daarmee verdween de laatste spanning uit haar lichaam. Bedelen was veel gemakkelijker dan ze had gedacht. Ze zocht oogcontact met een oudere gedistingeerde man die vanuit de richting van de Munt haar kant op kwam lopen. Ze schatte hem op minstens twintig euro.

‘Mee komen!’ Een hand pakte haar bij haar bovenarm en trok haar mee naar de steeg iets verderop. Duwde haar ruw tegen de muur en schopte haar benen uiteen. Het mutsje viel kletterend op de grond. Hij schoof haar jurk omhoog, zijn rits omlaag, klemde haar polsen vast en liet die pas los toen hij in haar was. Wild neukte hij haar met op de achtergrond het gerinkel van de trams en – zo bleek later – muntjes die het toegestroomd publiek aan hun voeten wierp.

‘Dit is wat jij met me doet, vuile slet, geile hoer, liefste Kate. Ik kon me niet langer beheersen, ik moest je nemen. Het zal je kosten maar daar hebben we het nog over. Raap het geld op.’

Markt stapte achteruit. Terwijl zij over straat kroop op zoek naar elk dubbeltje en kwartje – oh nee, die bestonden niet meer –, stopte hij zijn overhemd weer in zijn broek, trok zijn gulp omhoog en streek door zijn haar. Ze overhandigde hem het mutsje gevuld met kleingeld en de bankbiljetten uit haar bh. Hij gaf haar de huissleutel.

‘Ga naar huis’, het klonk moe, leeg maar misschien was dat inbeelding, ‘ik wil verder in rust en zonder afleiding van mijn diner en van Tessa genieten. Je hebt het rijk alleen vannacht, ik neem aan dat je er geen misbruik van zult maken’. Hij plukte een van de geplette bloemen uit haar boezem en liep zonder op of om te kijken het Rokin op.



Kate