pan hachee op het vuur |
In sommige recepten voegt men tegen het einde van de bereiding ook een plaatje ontbijtkoek toe om te binden en voor de smaak. Ik doe het niet tenzij de saus al te dun uitvalt en/of de smaak erom vraagt. Misschien doe ik het dus toch :-).
Enfin, terug naar de basis: men neme...
5 gesnipperde uien
600 gram runder- of riblappen of hacheevlees
2 eetlepels bloem
ca. 0,5 liter warm water (waarschijnlijk iets minder dan dat)
1 bouillon tablet
2 eetlepels azijn
1 theelepel suiker (afgestreken of niet helemaal vol)
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
eventueel aan het einde toevoegen:
1 eetlepel ketjap manis
2 theelepels sambal oelek
Fruit de uien in de boter. Voeg het vlees toe. Roer de bloem erdoor en laat het even garen. Giet het warme water erbij en voeg de overige ingrediƫnten toe. Laat de hachee 3 uur of zolang als nodig is stoven met de deksel op de pan en maak eventueel tegen het einde van de bereiding af met ketjap en sambal.
Heerlijk!
Kate
10 december 2011