dinsdag 17 augustus 2010

Bloemen van het landgoed

Vanmorgen was het nog een dag om weg te dromen maar nu, ongeveer aan het eind van die dag ben ik alleen maar vreselijk moe. Het was vooral een vermoeide dag. Een grijze dag die me doet rillen van ongenoegen want de herfst begint me te vroeg en de winter duurt sowieso te lang. 

Ik had gisteren wat bloemrestjes - of hoe zal ik het noemen - van het landgoed in een flesje gezet: een bijna uitgebloeide fuchsiakleurige zinnia, een goudgeel goudsbloemetje en ook nog een takje met dichte knop van dezelfde plant en een stukje van het juffertje-in-het-groen met van die hele decoratieve zaadbollen. Het staat heel erg leuk zo naast mijn beeldscherm.

De volgende keer dat ik in een tuincentrum kom, ga ik proberen nog een pot met felgekleurde bloemen voor op het landgoed te kopen. Dan kan ik straks als het grijs is misschien de zomer terughalen door een bolletje kleur op het landgoed. En, even ter herinnering aan mezelf: koop weer eens vaker een bloemetje. Dat helpt ook altijd tegen winterdepressie :=).


Kate
16 augustus 2010