dinsdag 11 oktober 2011

Nieuwe kookprogramma's

Ik heb een nieuw kookprogramma ontdekt: Homecooking Made Easy. Natuurlijk op de BBC en natuurlijk kunt u nog net de laatste aflevering meepikken: a.s. maandag 17 oktober 2011 op BBC2 om 21:30 uur.

Een nieuw programma met een nieuwe chef - nee, met een nieuw kookgezicht. Een chef is ze volgens mij niet. Ze is jong, zwart - mag ik dat zeggen?, lacht graag en ademt enthousiasme, passie, fun en ze heet: Lorraine Pascale.

In een half uur gooit ze vijf of zes recepten de huiskamer in die smaakvol en makkelijk te bereiden zijn. De totale serie bestaat uit vier afleveringen die over één thema gaan: Comfort, Favourites, Entertaining en Simple.

Over eenvoudig koken gesproken... Nigel Slater is ook weer te bewonderen op de BBC met een nieuw programma Nigel Slater's Simple Cooking :-). Deze serie is opgenomen in een nieuwe kookstudio met een nieuwe tuin. Prachtig!


In elke aflevering wordt een klassiek culinaire combinatie verkend. De volgende aflevering, deel vier in een serie van acht, heet Soft and Crisp en is te zien, zoals de volgende afleveringen, op vrijdagavond van 20:30 tot 21:00 uur op BBC1. 

Kate
11 oktober 2011


De foto's (van boven naar beneden) komen van de volgende websites:

http://www.bbc.co.uk/pressoffice/pressreleases/stories/2011/06_june/22/popularfactualfun.shtml

http://www.lorrainepascale.com/tag/home-cooking-made-easy/
http://www.thekitchn.com/thekitchn/look-a-peek-into-nigel-slaters-new-cooking-show-kitchen-157185