woensdag 5 maart 2014

Uw mening wordt gewaardeerd


Het is de laatste dagen bijzonder veel drukker dan normaal op mijn blogje. Velen komen hier op zoek naar BDSM verhalen. Die zijn er natuurlijk en gelezen worden ze ook. Daarnaast zijn er de recepten die aftrek vinden.

Reacties worden hier van oudsher sporadisch gegeven en eigenlijk ben ik daar wel dankbaar voor. Ik weet van bijv. BDSMZaken welke invloed lezersresponse kan hebben op het schrijfproces - dat is naast positief soms ook verlammend.

Nu het echter zo druk is, vraag ik het mij toch af: wat vindt u van wat u las of zag? Wat maakte indruk of waar ergerde u zich aan? Gevaarlijke vragen, misschien maar ik stel ze toch.

Onderaan deze pagina - zoals bij alle blogberichten - heeft u de mogelijkheid uw boodschap achter te laten. Ik ben zeer benieuwd.

Kate
5 maart 2014

De foto vond ik op Dreamstime en is gemaakt door Eric Broder Van Dyke. De credits gaan naar © Eric Broder Van Dyke/Dreamstime.com

zaterdag 1 maart 2014

Op de Mexicaanse toer

Gut hoelang geleden is het dat mijn moeder uit de Televizier recepten knipte? Moet ergens in de 80s zijn geweest want ik heb er een kopie van in mijn mapje met recepten: enchiladas met kip en kaas.

Ik vroeg mijn broer wat hij nog wilde eten voor zijn vertrek en het antwoord was: 'iets snels'. Magentronvoer was ook goed. En, vraag me niet waarom, maar ik herinnerde me de wraps met kip en kaas.

Het is een echte oude favoriet. Comfort food. Makkelijk en smakelijk. Geschikt voor de dag van vandaag want laten we wel wezen, een snikkende moeder aan de vooravond van je grote avontuur is niet leuk. Maar ja...

Zonder lijstje, dook ik de AH in. Leve het geheugen! Ik kocht goed maar we zijn zeg maar jaren verder en de namen zijn wat veranderd. Het assortiment MexTex ingrediënten uitgebreider dan ooit. 

Hoe dan ook, dit is wat het recept voorschrijft (voor vier personen): 

400 gr kip (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 rode paprika (in kleine stukjes)
100 gr feta (verkruimeld)
2 potjes Mexicaanse salsa (300 ml)*
1 zak tarwe (wrap) tortilla's (10 stuks)**
1 bekertje zure room (125 ml)
100 gr geraspte oude kaas

* ik koop 2 verschillende potjes saus: wrap en taco, een mild en een wat pittiger. Je houdt saus over: gewoon meer gebruiken of lekker dippen.
** in het pak dat ik kocht, zaten 4 tortilla's en dat bleek voldoende om met zijn tweeën 2 dagen van te eten.
*** natuurlijk deed ik een extra paprika in de saus en het hele pak feta dat was dus 200 gram terwijl ik een verpakking met 300 gram kip gebruikte. 

Roer in een pan een potje saus met 1/2 dl water, de ui, de paprika en de kip door elkaar. Breng dit op hoog vuur aan de kook. Laat het pannetje zachtes koken en gaar de kip in ca. 10 minuutjes.

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet een ovenschaal in. Bestrijk de tortilla's dun met wat saus. Verdeel het kipmengsel en de feta erover en rol de tortilla's op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal.

Strijk de rest van de saus over de tortilla's uit. Verdeel de zure room en de geraspte kaas erover. Laat de enchiladas in de oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

Heerlijk met een avocado salade (die ik er vandaag niet bij maakte): 2 tomaten in  stukjes, 3/4 geschilde avocado in blokjes, 12 zwarte olijven. Hierover komt een sausje van: 1/4 geprakte avocado, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels yogonaise, 1/2 theelepel gemalen koriander, zout en peper en wat geknipte bieslook.

Zelf serveer ik er lekker taco chips bij met de overgebleven taco saus en guacomole. Ik kocht kant en klare guacomole maar deze is heel makkelijk zelf te maken. Prak een avocado fijn en voeg citroen- of limoensap toe, een teentje knoflook uit de knijper, zout en peper, een stukje of kleine tomaat als je die hebt. Klaar. Je wilt iets toevoegen? Denk aan een stukje rode ui, verse koriander, pepertjes.

Eet smakelijk!

Kate
1 maart 2014